"U Cannolu":
Ingrediënten: 50 g varkensvet, 500 g bloem, 1 ei, 50 g suiker, 2 eetlepels cacaopoeder, 1 glas zoete dessertwijn (bijv. Marsala) en een een snufje zout. Verder nog 500 g ricotta kaas, 250 g suiker, 50 g chocola in stukjes en 50 g geconfijte vruchtjes. Vormpjes om de juiste vorm te krijgen (speciaalzaak).
Bereiding: maak een beslag van de 500 g bloem, het ei, de suiker, het varkensvet (*), en 2 eetlepels cacaopoeder, 1 glas Marsala en het snufje zout. Laat dit deegbeslag rusten (een uur). Maak vervolgens van het deeg vierkanten van ongeveer 10 cm. Vet de vormpjes in en leg het deeg eromheen om de hoorntjes te kunnen maken. Maak de uiteinden nat en vouw ze samen. Frituur 3 tot 4 hoorntjes per keer. Laat ze 1 à 2 minuten bakken tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat de hoorntjes uitlekken op keukenpapier en haal ze daarna van de vorm. Laat de cannoli afkoelen.
Van de ricotta kaas, suiker, chocola en geconfijte vruchten wordt eveneens een beslag gemaakt. Vul de afgekoelde cannoli met dit beslag en versier de uiteinden met wat geconfijte vruchtjes. Bestrooi met poedersuiker.
(*) dit varkensvet heet in het Italiaans "strutto" , als vervanging kan reuzel gebruikt worden.
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten