Indonesische soto ajam (kippensoep)
Ingrediënten
- 1250 ml kippenbouillon (van tablet)
- 2 teentjes knoflook, gehalveerd
- 3 cm verse gemberwortel, in plakken
- 1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
- 1 rode peper, in de lengte gehalveerd
- 1 theelepel koenjit (kurkuma)
- 4 eieren
- 2 grote kipfilets, in repen
- 100 g peultjes, schoongemaakt
- 250 g mihoen
- 125 g taugé
- 1/2 Chinese kool, in dunne repen
-
Voorbereiden
Bouillon in pan met knoflook, gember, sereh, rode peper en kurkuma aan de kook brengen. Bouillon 10 min. op laag vuur laten trekken en boven kom zeven. Intussen eieren in 8 min. hardkoken, afgieten en onder koud stromend water afspoelen. Eieren pellen en halveren. Bouillon snel laten afkoelen (bijvoorbeeld in bak met ijswater) en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
-
Bereiden
Bouillon opnieuw aan de kook brengen. Kip en peultjes erdoor roeren en in 5 min. zachtjes gaarkoken. Intussen in kom mihoen in kokend water laten wellen. Mihoen in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen. Taugé en Chinese kool erop leggen. Bouillon met kip en peultjes in borden met mihoen en groenten scheppen. Eipartjes in soep leggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten