Ingredienten:
* Kant en klare roti pannenkoeken (uit de toko) of eventueel grote pita
* Masala kerrie kruiden (uit de toko)
* Kousenband
* Kruimige aardappelen
* Kipfilet
* 1 grote ui
* 3 teentjes knoflook
* Maggi bouillonblokjes
Snij de kip in blokjes (van ongeveer 2x2 cm) en bestrooi het met de masala kruiden (ongeveer 2 a 3 eetlepels afhankelijk van de hoeveelheid kip en eigen voorkeur, lekker even in laten trekken). Snij de ui in fijne stukjes en pureer (of snij erg fijn) de teentjes knoflook. Schil de aardappelen en snij het in halve schijfjes. Snij de kousenband in stukjes van ongeveer 4 cm.
Fruit de ui met de knoflook met een scheut olie in de pan op een hoog vuur. Gooi vervolgens de kip blokjes er bij en bak deze gaar. Gooi vervolgens de kousenband, aardappels, de maggi bouillonblokjes en een ruime hoeveelheid water (zodat alles net niet onder water staat). Eventueel nog een schepje masala toevoegen. Breng het geheel aan de kook en laat het met een deksel er op rustig 10 minuten door pruttelen in de pan zodat de groenten en aardappelen kunnen garen. Deksel er af en zachtjes droog laten koken, regelmatig omscheppen en peper en zout naar smaak toevoegen. Eventueel 2 a 4 hardgekookte eieren toevoegen.
De roti in de koekenpan warm maken en smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten