Zoetzure kip met rijst

Ingrediƫnten

  • 300 g rijst
  • 2 schaaltjes kipfilet (a ca. 250 g)
  • 150 ml curry kruidenketchup (fles ` 800 ml)
  • 2 groene paprika's
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 blikjes halve abrikozen op siroop (a 420 g)
  • zout en peper

Bereiden

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kipfilet in stukken van ca. 5 cm snijden. Kipfilet besmeren met 2 eetlepels kruidenketchup. Paprika's schoonmaken, wassen in stukken snijden. In braadpan boter verhitten. Kipfilet in ca. 3 minuten rondom bruinbakken. Paprika ca. 2 minuten meebakken. Abrikozen laten uitlekken, sap opvangen. 150 ml abrikozensap, azijn en rest van ketchup aan kip voegen. Geheel ca. 10 minuten onafgedekt laten sudderen. Laatste minuut abrikozen meeverwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met rijst. Lekker met frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten